De zomer doet z’n intrede op Radio 2

0
Kim Debrie
© Christof Desmedt

Binnenkort start de grote vakantie.  Voor Radio 2 meteen het sein om twee maanden lang alles in het teken te stellen van zon, zee en strand!

Van maandag 2 juli tot eind augustus trekt Kim Debrie met Plage Préférée naar Zee. Van Knokke tot De Panne: de hele zomer lang maakt Radio 2 van maandag tot en met vrijdag tussen 9u en 12u zomerse vakantieradio.

In Plage Préférée ontvangt Kim bekend en minder bekend Vlaanderen. Luisteraars mogen zich verwachten aan sterke verhalen en inspirerende reportages langs de Belgische kustlijn.

Ontdek wanneer Kim haar tenten waar opslaat én wie ze al zeker gaat ontvangen in de zomerkalender van Plage Préférée.

Nieuw deze zomer!

Radio 2 duikt de zomer in met elke nieuwigheden. Zo maken Guy De Pré en Günther Neefs in Route 66 van 12 tot 22 augustus een muzikale roadtrip langs de legendarische Route 66. Hun verhalen zijn te volgen in Spits met Niels en op de Facebook-pagina van Radio 2.

De Zoete Inval met Luc Appermont is er weer elke zaterdag van 10u tot 11u. In september nemen De Rechtvaardige Rechters weer over.

Elke zondag kan je om 8u genieten van een compilatie van de verhalen In zee met… ter vervanging van De Rotonde.

Benjamien Schollaert gaat elke zaterdag terug op Tracktocht. Onder zijn gasten rekenen we onder meer Lieven van Gils, Pascale Platel, Dana Winner, Arnout Hauben, Maaike Cafmeyer, Coco Jr., Lucas Van Den Eynde en Rob Vanoudenhoven.

Niels Vandeloo is de hele zomer gastheer van Spits. Gedreven door de actualiteit zal hij niet de hele zomer presenteren vanuit de studio. In tegendeel, met zijn auto met uitzendapparatuur trekt hij naar de plaats waar het gebeurt.

Op een weekdag klinkt op Radio 2 ’s avonds verfrissende muziek voor zwoele zomeravonden met Zomertijd en After Sun. In Klassiekers op de Werkvloer kiezen Vlaamse bedrijven opnieuw een uur lang zelf hun zomerse platen.

Save the date

Woensdag 11 juli: Tussen 12u en 19u presenteren Lars De Groote en Christel Van Dyck de Vlaamse top 100. Elk jaar zorgt Radio 2 voor een passend feestlied voor de Vlaamse feestdag. Dit jaar ging Barbara Dex op zoek naar een vrolijk nummer. Het resultaat is ‘Hier voel ik me thuis’, een aanstekelijk nummer dat zorgt voor een instant zomergevoel.

Vrijdag 13 juli: Op vrijdag 13 juli is er vanop de pier in Blankenberge de Startshow Zomerhit 2018 met live optredens, de start van de stemming en de aankondiging van de wedstrijd voor het bijwonen van Zomerhit als VIP-gast. Welke 10 hits zijn genomineerd? Vanessa Vanhove en Showbizz Bart leiden de presentatie in goede banen.

Zomerhit!

Op zondag 12 augustus is Blankenberge opnieuw gaststad voor het grootste muziekfeest van Vlaanderen. Muziekminnend Vlaanderen wordt dan verwacht op de Zeedijk ter hoogte van de vuurtoren voor de bekroning van het beste uit de populaire Vlaamse muzieksector van het afgelopen jaar. De show wordt tegelijkertijd op Eén en op Radio 2 uitgezonden. Op Eén presenteert Bart Peeters de liveshow vanaf 20.30 uur. Op Radio 2 kan je het reilen en zeilen achter de schermen al volgen vanaf 12.00 uur ’s middags. Wie sleept dit jaar de award van Radio 2 Zomerhit in de wacht?

advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here