9 °C Antwerpen, BE
dinsdag 16 april 2024
9 °C Antwerpen, BE
dinsdag 16 april 2024

Deep Bridge stelt uniek theaterconcept voor in Wilrijk

Deep Bridge - Er Was Eens
© Deep Bridge

Vandaag werd op het hoofdkwartier van Deep Bridge in Wilrijk, in aanwezigheid van cast en creatives, het concept voor ‘Er was eens…’ aan de pers voorgesteld. ‘Er was eens…’ is een gloednieuw concept voor Vlaanderen, gegroeid uit de samenwerking van Deep Bridge met het Nederlandse Van Hoorne Entertainment.

Op 31 maart, de eerste zaterdag van de paasvakantie, zet Deep Bridge de hele sprookjeswereld op zijn kop. Deze eerste voorstelling in maart wordt de kick-off voor een jaarlijks terugkerende reeks aan sprookjesconcerten waarbij de rode draad telkens een actueel thema bij jongeren is.

Voor deze eerste editie van ‘Er was eens…’ wordt het gebruik van sociale media bij jongeren de rode draad. Sneeuwwitje, Doornroosje, Assepoester en Rapunzel zijn dag in dag uit aan hun scherm gekluisterd als ware internetzombies en beseffen niet meer wat er rondom hen in het kasteel gebeurt.

“Een actueel thema wordt de driver van onze sprookjesconcerten”, zeggen ze bij Deep Bridge. “Wij willen ervoor zorgen dat dergelijke thema’s bij jonge kinderen bespreekbaar worden. De voorstelling blijft speels en heeft op geen enkel moment de intentie om belerend te zijn. ‘Er was eens …’ is een luchtige voorstelling met veel toeters en bellen voor jong en oud. De extra thematische laag die we hieraan toevoegen, kan ouders en kinderen wel spontaan aan het denken zetten.”

Sociale media: ook wat voor prinsessen

Prinsessen blijven altijd mooi en leuk en lief. Maar wat als ze gegrepen worden door smartphones, tablets, Instagram, Whatsapp en alle sociale media? Dan stort de wereld van Rapunzel, Doornroosje, Sneeuwwitje en Assepoester in. Ze hebben nergens anders nog oog voor. Het is hun zwakke plek en dat weet de boze fee als ze de koningsdochters overlaadt met smartphones en tablets, in de hoop dat haar eigen dochter misschien wel de lievelingsprinses wordt. De koning en de koningin zijn de wanhoop nabij als hun dochters voor niets anders nog interesse hebben, ook niet voor prinsen die naar hun hand dingen. Tot die hun charmes bovenhalen en er de prinsessen van overtuigen dat er meer is dan wifi alleen.

Online thema

Deep Bridge haalde socialemediakenner en co-auteur van het boek ‘#Help, mijn kind leeft online’, Stefaan Lammertyn, aan boord. Hij zal regisseur Lulu Aertgeerts bijstaan tijdens het creatieproces en dit thema mee uitdragen. Stefaan is expert ter zake wanneer het gaat over hoe kinderen omgaan met de digitale wereld. “Het is essentieel dat ouders betrokken zijn bij het sociale media-gebruik van kinderen. Net zoals we interesse hebben in hun offline activiteiten moeten we dat online ook hebben. Uit studies blijkt dat er veel minder kan misgaan wanneer ouders de vinger aan de pols houden. ‘Er was eens…’ is ideaal als kapstok om hier over na te denken”, Stefaan Lammertyn.

“Kinderen van nu trachten minder naar gebeurtenissen dan vroeger. Alles is meteen voor handen. Het verlangen voedt de magie van de dag. Tegenwoordig is alles is heel vluchtig. Ze hebben leiding nodig in de afleiding. Met deze voorstelling willen we dan ook iets maken dat blijft hangen, zowel bij kinderen als bij de ouders.”, Lulu Aertgeerts.

De cast en creatives

De cast stelden we een tijdje geleden al aan u voor maar we frissen graag nog eens even op: Charlotte Leysen, Anne Van Opstal, Shauni Rau en Helle Vanderheyden spelen een puberende Doornroosje, Sneeuwwitje, Rapunzel en Assepoester. Walter Baele en Liv Van Aelst, koning en koningin, hebben hun handen vol aan het viertal. Thomas Van Goethem, Nordin de Moor en Laurenz Hoorelbeke zijn prins van dienst. Jasmine Jaspers is de boze fee, en Charlotte Campion haar dochter.

Lulu Aertgeerts neemt de regie voor haar rekening en schrijft samen met Peggy Verhoeven en John Hoelen het scenario. Ad Van Dijk arrangeert de muziek en componeert ook de nieuwe nummers. Bart Van Oost tekent voor choreografie en het indrukwekkende ensemble. Stefaan Haudenhuyse ontwierp een indrukwekkend sprookjesdecor.

De ticketverkoop ging ondertussen ook al van start op www.deepbridge.be.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today