Gezonde keuken met Sandra Bekkari

0
Sandra Bekkari
© Medialaan/VTM

Volgende week tovert Sandra Bekkari in haar keuken niets dan gezonde en energierijke gerechten op tafel!

Op maandag gaat Sandra helemaal veggie. Bloemkool vormt het hoofdingrediënt voor de eerste, verrassende schotel: een Indiase bloemkoolcurry met kikkererwten en mango. Nadien bakt ze superfoodcrackers: een krokante en voedzame snack die langdurig energie geeft.

Foodies weten dat energiedrankjes een enorme suikerbom zijn én bovendien nog eens kwalijk voor de gezondheid. Niet op dinsdag, want dan maakt Sandra haar eigen energy drink, zonder cafeïne, maar boordevol groenten, fruit en specerijen. “Om de week fris door te komen!” Daarna staan er sappige lamskoteletten met geroosterde venkel op het menu. Daarbij gaat een dressing van munt, kervel en ansjovis, één voor één speciale ingrediënten die wonderwel samen passen.

Kinderen zijn koning op woensdag in Open Keuken. Op 21 februari maakt Sandra chocoladekoekjes op basis van quinoavlokken. Daarna presenteert ze haar eigen, lichte versie van een caesar salad.

Eenvoud siert, dat geldt voor Sandra’s twee gerechten op donderdagdagavond. Beginnen doet ze met een pure soep van paddestoelen, zonder room. Een opkikkertje na een frisse winterwandeling! Een mediteraans gerecht sluit de dag af: zeebaars met een zuiders tomatensausje en pastinaakpuree.

“Van bakken word ik blij, zéker als ik ook nog eens een gezond gebak op tafel kan zetten”, zegt Sandra. Vrijdag maakt ze een voedzame appeltaart met ricotta- en citroenvulling. Voor het weekend geeft Sandra nog inspiratie voor een aperitiefhapje met courgette en gerookte zalm. “Heel snel klaar en al even snel op”, knipoogt ze.

advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here