Sieg De Donker likt vingers af en borden uit bij Sofie Dumont!

Sieg De Doncker
© Medialaan/VTM

Sieg De Doncker kampeert van 24 tot 28 december een week in de keuken van Sofie Dumont om er opnieuw de favoriete feestgerechten van de Vlamingen klaar te maken. Op het menu: eend, wildstoofpotje en natuurlijk de klassieker onder de desserts: chocomousse. 

De perfecte wildschotel klaarmaken, hoe doe je dat? Sofie toont het op 24 december met een malse hindefilet met grand veneur, dé wildsaus bij uitstek! Sieg vertelt ondertussen over de speciale manier waarop hij kerstavond doorbrengt.

Ook op Kerstmis is Sofie op post. Samen met Sieg maakt ze twee populaire aperitiefhapjes: mini- worstenbroodjes en voor de vegetariërs hemelse  mozzarellakroketjes. De dorst wordt gelest met een  mojito, één van de favoriete drankjes van Sieg.

Een vispannetje met kreeft en grijze garnalen, feestelijker dan dat wordt het niet! Op woensdagavond toont Sofie vakkundig hoe je het bereidt. Sieg wordt er zowaar een beetje emotioneel van…

Met chocomousse als dessert scoor je altijd tijdens de feestdagen. Op donderdag doet Sofie er, letterlijk en figuurlijk, nog een schepje bovenop door de zoete lekkernij te upgraden naar een feeërieke taart. En Sieg? Die blikt terug naar zijn ‘wonderjaren’ via oude foto’s.

Tijdens de laatste aflevering gaat Sofie aan de slag met hét feestingrediënt bij  uitstek:  eend. Ze verwerkt dit uitmuntend stukje vlees in een geniale burger. Met oudjaar in zicht denkt Sieg aan zijn goede voornemens en deelt deze maar al te graag met de kijkers…

advertentie