19 °C Antwerpen, BE
zondag 20 september 2020
19 °C Antwerpen, BE
zondag 20 september 2020

Erik Goossens en Bieke Ilegems in de keuken van Sofie Dumont

Sofie Dumont
© Medialaan/VTM

Nog geen idee wat te serveren tijdens de feestdagen? Ook volgende week maakt Sofie Dumont in De Feestkeuken van Sofie de favoriete feestgerechten van de Vlamingen klaar. Volgende week krijgt Sofie hulp van  twee souschefs: Bieke Ilegems en Erik Goossens.

Op maandag maakt Sofie een luxeversie van soesjes met zalmmousse en een romig pompoensoepje. Ook de cocktails, een  margarita en een alcoholvrije virgin margarita, krijgen een feestelijke toets. Bieke en Erik klinken graag mee: “Tijdens de feestdagen gaan we all the way!”.

Dinsdagavond is het grootmoeders’ keuken op zijn best. Sofie gaat aan de slag met dé klassieker bij uitstek:  cocktail van grijze garnalen. Vooral Erik is in de wolken met dit nostalgisch gerecht, want het roept bij hem mooie herinneringen op…  

“Een eetbaar pakje, da’s toch ideaal voor op de feesttafel?”, lacht Sofie. Op woensdag 19 december maakt ze  taartjes met rode biet en verse kaas. De ‘pakjes’ worden afgewerkt met aardpeer.

Op donderdagavond maakt Sofie de perfecte nieuwjaarsdis, duo van zalm. Het gerecht doet Bieke en Erik terugblikken naar hun eerste oudjaar samen en die avond was volgens Bieke geen al te groot succes…

Kerst is nu écht bijna in aantocht. Vrijdag staat er een fabelachtige kerststronk op het menu. Ook Erik is al helemaal in the mood en vraagt Sofie ten dans op één van zijn favoriete kerstnummers.   

De Feestkeuken Van Sofie, maandag tot en met vrijdag om 18u bij VTM.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today