15 °C Antwerpen, BE
vrijdag 29 maart 2024
15 °C Antwerpen, BE
vrijdag 29 maart 2024

Opnames Sinterklaas-film van start: Sinterklaas en de Wakkere Nachten

Sinterklaas
© VRT/Ketnet

Vandaag zijn de opnames gestart van de tweede Sinterklaas-film van Sylvester en Ketnet. Sinterklaas en de Wakkere Nachten is een film in een regie van Stijn Coninx en naar een scenario van Hugo Matthysen.

Wanneer Sinterklaas en Zwarte Piet ’s nachts over de daken wandelen, worden ze opgeschrikt door vreemd nachtelijk lawaai: van belgerinkel tot knallende ballonnen en zelfs een drumstel. De hele stad ligt nacht na nacht wakker en de inwoners zijn boos op de Sint, omdat ze denken dat hij het kabaal veroorzaakt.  Héél toevallig baat de gewiekste zakenvrouw Frutselia een winkeltje uit met speciale slaapmiddeltjes, dat sinds het nachtlawaai wel erg goed draait. Sinterklaas is heel triest dat de mensen boos zijn op hem. Er zit maar één ding op: de Sint moet zijn onschuld bewijzen.

Hoe dat verder afloopt zie je dit najaar in Sinterklaas en de Wakkere Nachten…

De Sint is dus al eerder in het land voor opnames en zal dus ook her en der in het straatbeeld verschijnen. Sinterklaas beseft dan ook dat dit voor velen even schrikken kan zijn.

De film komt tot stand met de medewerking van Jan Decleir, Pieter Embrechts, Frans Van der Aa, Lucas Van den Eynde, Els Dottermans, Warre Borgmans, Adriaan Van den Hoof, Jonas Van Geel, Karlijn Sileghem en vele anderen. De Sint en de wakkere nachten is dit najaar te zien in de bioscoop en wordt verdeeld door Kinepolis Film Distributions.

De wereld van Sinterklaas

In 1993 moderniseerde de VRT het klassieke Sinterklaas-verhaal voor de reeks Dag Sinterklaas. De makers wilden de kinderen, én hun mama’s en papa’s, Sinterklaas leren kennen zoals hij echt is: een goedheilig man met een klassieke waardigheid en een onuitputtelijke kinderliefde, maar ook een mens van vlees en bloed met vertederende kleinmenselijke trekjes. Een man ook met vele vrienden en een hele entourage van kleurrijke, grappige en gelaagde personages die jong en oud aanspreken en tradities verzoenen met de hedendaagse realiteit. Dat is de Sint die we kennen van Dag Sinterklaas, de jaarlijkse intrede Hij komt, hij komt! en de andere Sint-programma’s van Ketnet in samenwerking met Hugo Matthysen en Sylvester Productions.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today