Frimoutzanger maakt emotioneel lied voor zijn dochter

Marco Borsato met ‘Dochters’, Herman van Veen met ‘Anne’ en ‘Paulien’ van Johan Verminnen: tal van Nederlandstalige artiesten bezongen al hun liefde voor hun dochter in een lied. Frimout voegt aan dat repertoire nu het emotionele en betoverend mooie ‘Ik laat je los’ toe. Frontman Stef Willems beschrijft in detail de fantasiewereld van zijn dochter Maud en hoe moeilijk het wel niet is voor een vader om je kind los te laten naarmate ze groter wordt.

Deze song is een samenwerking tussen Frimoutfrontman Stef Willems en singer-songwriter Joey Brocken (winnaar van ‘De beste singer-songwriter van Vlaanderen en songwriter bij Chackie Jam).
Peter Bulkens deed de opname en mix. De productie van deze Frimoutsong was weer in handen van producer Steve Willaert. Hij zorgde voor een sfeervol strijkersarrangement dat door het Mark Steylaerts ensemble schitterend tot leven werd gebracht.

Frontman Stef Willems:”Toen mijn vriendin in verwachting was van onze dochter Maud kwam Joey Brocken langs in het kader van zijn eindwerk. Hij wou singer-songwriters interviewen om te ontdekken wat hun ‘trucs’ waren om songs te schrijven. Bedoeling was dat dat gesprek ook telkens in een song uitmondde. Ik had niet durven dromen dat de song die we toen schreven voor mijn ongeboren dochter zo mooi ging worden en zo veel waarheid zou bevatten. Mijn dochter is nu bijna 3,5 jaar en elk woord in de song komt steeds meer met de realiteit overeen. Joey was geslaagd voor zijn eindwerk, maar voor deze samenwerking geef ik hem graag een onderscheiding.”
De single is beschikbaar op alle online platformen

advertentie