10 °C Antwerpen, BE
dinsdag 19 maart 2024
10 °C Antwerpen, BE
dinsdag 19 maart 2024

Belle Perez: "Ik heb m’n comfortzone moeten verlaten"

belle perez
© Universal Music

Met ‘Baila Perez’ en de viering van haar 20 jaar carrière had de Spaans-Belgische Belle Perez er net een mooi feestjaar opzitten, toen het coronavirus toesloeg.

“De eerste weken heb ik mij geconcentreerd op ons gezin en van die extra tijd gebruikgemaakt voor wat rust en een digitale detox. Na een drukke periode was die rust welgekomen, maar snel begon het weer te kriebelen en miste ik de dagelijkse routine en het plezier van samen muziek maken, repeteren, nummers opnemen en spelen voor een publiek. Net als velen had ik nooit gedacht dat het virus en de maatregelen zo’n impact zouden hebben op ons dagelijks functioneren. Rob Stenders, presentator van het Nederlandse Radio 2-programma ‘De Grote Bonanza’, belde mij op met de vraag of ik duiding wou geven bij een Spaans liedje dat massaal werd aangevraagd door de luisteraars. Tijdens onze babbel vroeg Rob of ik geen zin had om er zelf een eigen Nederlandstalige versie van te maken. Een paar uur later waren Wouter en ik onze living aan het ombouwen tot een opnamestudio. Met de afstandshulp van producer Marcel Fisser ontstond ‘De nacht’, een liedje dat ik letterlijk midden in de nacht heb ingezongen. De reacties in Nederland en Vlaanderen zijn zo overweldigend, dat we besloten hebben om het nummer ook effectief uit te brengen. Het duurde even, maar vanaf deze week is het digitaal beschikbaar. Belle Perez in het Nederlands. Soms moeten anderen je inderdaad een duwtje geven, waardoor je achteraf nieuwe dingen ontdekt”, zegt de zangeres lachend.

Nederland is al een tijdje in de ban van ‘Una de esas noches sin final’, een Spaans nummer van Javier Limón en Inma Cuesta. Het liedje werd er de voorbije weken massaal aangevraagd en heeft dankzij Belle Perez nu ook een Nederlandstalige versie. Belle: “De titel wil zeggen ‘Eén van die nachten zonder einde’. Het is een traditioneel liefdesliedje, gezongen door een vrouw, waardoor het meer kracht krijgt. Noem dit gerust een echte, poëtische ‘ode aan de liefde’. Het verhaal is bewaard, net als het zwoele karakter van het nummer. De authenticiteit is de kracht van dit lied en ik ben blij dat die overeind is gebleven. Buiten in ‘Liefde voor Muziek’ waar ik me er al eens aan waagde, is in het Nederlands zingen nieuw voor mij. Het virus dwong me om creatief te zijn. Voor ‘De nacht’ heb ik mijn comfortzone verlaten, maar het voelt goed. Met dank aan Rob Stenders en zijn luisteraars die het laatste duwtje hebben gegeven (lacht).”

Net als haar collega-artiesten kijkt Belle Perez uit naar het moment dat ze terug op het podium kan staan. “Het is de eerste keer dat we met z’n allen thuis zitten zitten te wachten om weer te gaan spelen. Naast de zorg voor mijn gezin, wordt de tijd goed ingevuld met voorbereidingen rond de nieuwe concerten. Ik heb nu ook de tijd en ruimte om te luisteren naar de nieuwste muziek, waardoor ik extra zin krijg om zelf nieuwe dingen te creëren. Akoestisch of met mijn live band. Op een groot of klein podium. Een theater-, concertzaal of festivalpodium. Voor mij is het allemaal gelijk. Zodra het op een veilige manier kan, sta ik klaar om weer te beginnen en uiteraard krijgt ‘De nacht’ een plekje in mijn setlijst.”

‘De nacht’ van Belle Perez verschijnt op het House of Entertainment-label en is vanaf vrijdag 29 mei digitaal beschikbaar.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today