9 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024
9 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024

Frans Bauer: “Het ging van kwaad naar erger”

Foto: Peter De Smedt

4 januari 2022, Frans Bauer en Mariska Bauer zullen deze dag niet snel meer vergeten. Op die dag kreeg Mariska een herseninfarct. En dat zette het leven van de hele familie behoorlijk op zijn kop.

“Ik stond in de winkel toen ik telefoon kreeg. Ik kon plots mijn eigen naam niet meer uitspreken. Ik ben toen onmiddellijk naar huis gereden en ben toen met Frans naar de dokter gegaan. Hij dacht dat het om een allergische reactie ging op iets wat ik gegeten had. Maar in de auto werd het steeds gekker. Toen zijn we doorgereden naar het ziekenhuis”, vertellen Frans en Mariska in Dag Allemaal.

Wat daarna allemaal gebeurde is voor Mariska één grote waas. Frans maakte het allemaal vanop de eerste rij mee.

“Op de eerste hulp ging het van kwaad naar erger. Haar gezicht begon scheef te zakken en ze kon haar armen en benen niet meer bewegen. Ik werd echt bang en dacht: dat gaat niet goed komen.”

Gelukkig wisten de dokters meteen wat er aan de hand was en konden ze direct ingrijpen. “Ze kreeg toen allerlei medicatie en er werden hersenscans genomen. Dat was een soort rollercoaster van ellende die toen op ons afkwam.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today