5 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 februari 2024
5 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 februari 2024

Tina Maerevoet: “Ik had graag een eervoller afscheid gehad”

Foto: VRT

Toen Paulien (gespeeld door Tina Maerevoet) kwam te overlijden in ‘Thuis’ waren heel wat kijkers in schok. Niet alleen omdat ze haar vertrek niet zagen aankomen, vooral omdat het ook op een erg gruwelijke manier gebeurde.

Tina wist al ongeveer een jaartje dat ze zou verdwijnen uit de reeks en dat kwam voor haar als een grote klap. Maar tegen de beslissing in gaan deed ze niet.

“Ik had zo uitgekeken naar die positieve verhaallijn van Paulien en Lowie. Ik gunde mijn personage een seizoen vol dromen die zouden uitkomen. Maar de schrijvers wilden een deus ex machina. Tot mijn laatste draaidag had ik geen zin om het verhaal in de escaperoom te spelen”, bekent ze in Tv Familie.

Het personage van Paulien kwam ten val tijden een spel in een escape room. Een gruwelijke dood, maar wel een scène die gespeeld moest worden.

“Er viel voor mij ook niks te acteren. Ik moest vallen en op de grond blijven liggen. Ik had graag een eervoller afscheid gespeeld, waarin ik als actrice nog eens al mijn registers had kunnen opentrekken.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today