12 °C Antwerpen, BE
maandag 20 mei 2024
12 °C Antwerpen, BE
maandag 20 mei 2024

Karen Damen: “Ik heb wel bij K3 gezeten, hé”

Foto: VTM

De tijd waarin Karen Damen bij K3 heeft gezongen, was een heel leerrijke tijd voor de zangeres. En wat ze daar geleerd heeft, neemt ze nog altijd met zich mee in andere opdrachten.

“Laatst moest ik een scène van Familie op een behoorlijk koude dag draaien. Het regende ook hard. Hoe vaak er iemand van de crew kwam vragen of het nog met me ging. Of ik nog niet kapot was. Dan denk ik: mannekes toch, ik heb wel bij K3 gezeten, hè. Natuurlijk gaat het nog. Jullie weten niet wat dat is, kapot zijn. Wij hebben voor een speciale show eens op onze blote voeten, met alleen maar een bikini aan, in de sneeuw moeten lopen, omdat we zogezegd op het verkeerde vliegtuig zaten en het voor onze fans een ‘leuk idee’ zou zijn om dan in de sneeuw aan te komen in plaats van in Mexico”, lacht Karen in De Morgen.

Karen heeft heel hectische tijden meegemaakt. Zo speelden ze ooit 56 shows op 3 weken tijd in Scheveningen en werden ze na die drie shows vaak nog met een helikopter naar ‘Tien Om Te Zien’ gevoerd om ook daar op tijd te kunnen optreden.

“Heel cool, zou je denken, maar wat deden wij direct in die helikopter? Maffen, hè. ’s Ochtends moesten we om zeven uur weer terug met de helikopter − gewoon omdat er ’s nachts niet mocht worden gevlogen − om weer op dat podium te gaan staan voor de volgende drie uitverkochte shows. Achteraf bekeken was het allemaal best wel wat decadent, maar eigenlijk hebben we daar helemaal niets van meegemaakt. Ik heb in die periode van mijn leven zo hard gewerkt. We hadden er harder van moeten genieten.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today