14 °C Antwerpen, BE
maandag 2 oktober 2023
14 °C Antwerpen, BE
maandag 2 oktober 2023

Kathleen Aerts emotioneel: “mijn mama inspireert me nog elke dag”

Kathleen Aerts
© VRT/BMuss

Kathleen Aerts verloor op 17 november haar mama nadat deze al zestien jaar streed tegen jongdementie. Toch kon Kathleen op mooie wijze afscheid nemen van haar moeder.

“Ik heb tot op het laatst onvoorwaardelijke liefde tussen ons gevoeld, en heel veel dankbaarheid”, aldus Kathleen Aerts die toegeeft spiritueel in het leven te staan. “Iedereen gelooft waar hij zich goed bij voelt, en ik geloof in de verbondenheid van zelen.”

Kathleen kon afscheid nemen van haar mama, want al enkele weken voelde ze dat haar dood naderde. “Ik merkte dat het stilaan op was.” Maar daardoor bleef niets onuitgesproken.

“Ik heb nog alles kunnen zeggen wat ik wou zeggen. Natuurlijk heb ik gezegd: ‘Ik ga missen dat je hier bent, ons leven was zo doordrongen van jou’”, klinkt het emotioneel bij Kathleen in Dag Allemaal.

“Mama is maar 67 geworden. Dat is jong om te sterven, en ze wordt enorm gemist. Ze is samen met ons naar Zuid-Afrika verhuisd, en nu is haar plekje leeg… Dat is wennen. Maar ik vul die leegte met kinderen in huis”, vertelt Kathleen opgewekt.

“Onze woning staat in de straat bekend als het ‘open huis’, iedereen mag bij ons komen spelen”, vertelt Kathleen. Nu is het haar beurt om met appelsapjes en koekjes rond te lopen. “Zoals ons mama vroeger in mijn kindertijd ook altijd deed.”

“Ik geloof niet dat iemand ooit helemaal weg is, mama inspireert me nog. Ik voel haar in mijn hart”, aldus Kathleen Aerts in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today