18 °C Antwerpen, BE
vrijdag 12 augustus 2022
18 °C Antwerpen, BE
vrijdag 12 augustus 2022

Vlaamse tv-gezichten veroveren Nederland: “ze voegen iets toe wat wij niet hebben”

Foto: VTM

Vlamingen zijn momenteel ‘hot’ op de Nederlandse televisie. Evi Hanssen effende het pad voor televisiegezichten als Tom Waes, Philippe Geubels, Arnout Hauben, Dieter Coppens, Staf en Mathias Coppens en een rist anderen om zich in de harten van de Nederlandse kijkers te nestelen.

“Een invasie van Belgen op de Nederlandse tv”, schreef columniste Angela de Jong in het Algemeen Dagblad. De Jong looft vooral de geloofwaardigheid van onze tv-gezichten in Dag Allemaal.

“Als ik naar ‘Dwars Door De Middellandse Zee’ kijk, valt mij naast het rustige tempo ook de spontaniteit op. Arnout heeft iets ontwapenends, je snapt dat voorbijgangers z’n uitgestoken hand en beleefde openingsvraag niet kunnen negeren. Dat effect heeft hij ook op de kijker. Totaal anders dan zo’n ADHD’er met een camera die in je nek springt en roept: ‘Hé, ouwe jongen!’” klinkt het bij Angela de Jong in Dag Allemaal.

“Vlaamse televisiemakers voegen iets toe wat wij niet hebben”, bekent de analiste in Dag Allemaal. “Ik vind het allemaal fris en spontaan, getuigend van veel creativiteit ook.”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today