Frimout brengt meest dansbare single ooit uit!

frimout
© Danny Wagemans

Na een korte winterslaap schiet de Nederlandstalige band Frimout hun 2018 op gang met de nieuwe dansbare single ‘Flits me terug’. Heerlijke synthklanken, drumcomputers en sequencers knipogen naar het herkenbare geluid van vele grote hits uit de jaren ’80.

Het nostalgische verhaal flitst je onmiddellijk terug naar de periode waarin de Berlijnse Muur, weelderige nektapijten en The Bangles bijna dagelijks voorpaginanieuws waren.
Frontman Stef Willems schreef het nummer samen met Pieter Schrevens (oa Mirranda, Five Days). De productie was zoals steeds in handen van Steve Willaert.

Frontman Stef Willems: “Pieter Schrevens en ik hadden afgesproken in een repetitiekot in het Leuvense Depot om voor het eerst samen muziek te maken. Het moet zijn dat daar iets speciaals in de lucht hangt, want op een paar uur tijd hadden we tekst en muziek van wat de meest dansbare single tot nu toe van Frimout is. Toen ik de demo voor het eerst aan onze producer Steve Willaert liet horen, was die meteen verkocht. Het flitste hem meteen terug naar de periode ’80 toen hij bijna continu in een opname studio woonde.”

Flits me terug naar de jaren ’80: de theatertour

Frimout
© Frimout

Flits met terug naar de jaren ’80 is niet alleen de nieuwe Frimoutsingle, maar ook de titel van een bijhorende theatertour die in november 2018 van start gaat. In die voorstelling brengt de band, naast hun eigen repertoire uiteraard, het beste uit de Nederlandstalige Belpop en Nederpop van de jaren ’80.

Frimout wil daarbij enkele van zijn helden eren en deze door velen vergeten periode uit de Nederlandstalige popgeschiedenis terug tot leven wekken. Verwacht je onder andere aan nummers van Wim De Craene (‘Breek uit jezelf’), Luk Van Kessel (‘Hotel Paradiso’), Ann Christy, (‘Ik leef voor jou’), Frank Boeijen (‘Kronenburg Park’) en Het Goede Doel (‘Ik dans dus ik besta’) en nog vele andere topsongs.

Daarnaast trekt de band in het voorjaar van 2018 terug de studio in om nieuw materiaal op te nemen en traditiegetrouw zijn ze tijdens de zomermaanden in heel het land aan de slag.

‘Flits me terug’ is vanaf nu te downloaden via iTunes.

advertentie