Willy Sommers: optreden met Golden Symponic Orchestra én nieuw album!

Willy Sommers
© Entertainment Today

Willy Sommers, de éminence gris van de Vlaamse showbizz bruist op zijn 66ste nog van de energie. Volgend jaar plant de zanger een optreden met het Golden Symphonic Orchestra én een gloednieuw album.

Het zijn hoogdagen voor de fans van Willy Sommers. Vorig jaar nog stond Willy op het podium van Pukkelpop maar naar 2020 toe heeft Sommers heel andere plannen. Op 4 januari 2020 plant Willy een optreden in het Kursaal van Oostende. Op zich niets speciaals, ware het niet dat hij hierbij geruggesteund zal worden door het Golden Symphonic Orchestra. Jawel, hetzelfde orkest dat collega Helmut Lotti nu begeleidt nu hij op toernee is in Duitsland.

“Ik heb al met orkesten van 40 man opgetreden, met harmonieën en fanfares. Maar nog nooit met het Golden Symphonic Orchestra. Daar breng ik nu verandering in”, vertelt Willy. “Als ik voel dat er veel muzikanten achter mij staan, geeft dat een extra kracht. Dat is kicken,” lacht Willy minzaam.

Nieuw album

Maar er is méér goed nieuws te melden uit het Sommers-kamp. Samen met zijn team werkt Willy aan een heel nieuw album dat rond zijn verjaardag zal verschijnen. In aanloop naar die nieuwe plaat, verschijnen er dit voorjaar al twee singles; een eerste in februari al. Het wordt trouwens het eerste album bij Willy’s nieuwe platenlabel CNR.

Praktisch

De ticketverkoop van Willy Sommers in Symphony start om 10u vandaag. Tickets kan je aanschaffen via www.ticketmaster.bewww.fnactickets.be en alle Fnac-verkooppunten.

advertentie