Geniet van vandaag en ‘Pluk de Dag’ met de nieuwe single van Doenja

Doenja
© J&P Records

Doenja stond al op jonge leeftijd op het podium want ze wist al heel snel dat ze mensen wilde entertainen. Het overbrengen van emoties via muziek, het volgen van haar passie en haar droom naleven is voor haar dan ook het mooiste wat er is. Ondertussen zit ze al aan de vijfde single sinds ze in 2016 koos om solo verder te gaan. Met ‘Pluk de Dag’ wilt ze iedereen een heerlijke start van de dag geven en meenemen in een positieve vibe.

Na de medewerking aan het afscheidsalbum van de ‘Zangeres Zonder Naam’, kreeg Doenja in 1993 haar platencontract. In 1996 kwam dan haar debuutalbum uit waarop ook de de hitsingle ‘De Zuidenwind’ stond. De single ‘De Zuidenwind’ belandde in de Mega Top 100 in Nederland en kreeg veel radioaandacht en airplay.

Daarna volgde er een radiostilte waarin de exotische zangeres wel bleef optreden maar geen platen meer uitbracht. Dit pakte zij uiteindelijk weer op met haar toenmalige platenbaas. Er volgde een succesvolle periode waarin zij diverse singles uitbracht o.a. ‘In de hemel’, ‘Addio Amore, ga maar weg’, ‘Misschien ooit’, ‘Waar, waar, waar is die man’ en ‘Ik ben met jou niet getrouwd’.

In 2016 bracht zij samen met Stay-C de zanger van Twenty Four Seven de nummers ‘Wat wil je nou’ en ‘Donder maar op’ uit. En tien jaar na haar nog veel gedraaide hit ‘Ik ben met jou niet getrouwd’ heeft Doenja deze single opnieuw opgenomen en is zij solo weer helemaal terug. Kort daarop volgde haar nieuwe hitsingle ‘Ademloos’. Een vertaling van het originele Duitse ‘Atemlos’ van Helene Fischer die behoort tot de grootste Duitse hits van de afgelopen 10 jaar. De frisse Nederlandse versie van Doenja werd een top 10 hit in Nederland.

Daarop volgde ‘Kijk jij eens naar je eigen’ en nu is het de beurt aan de single ‘Pluk de Dag’! Deze single is door haar RESET coach Gilbert Themen geschreven en werd geproduceerd door de Hit-producer Edwin van Hoevelaak. “Wees niet bang voor morgen en blijf niet hangen in de zorgen van gisteren. Geniet van vandaag, van het moment, van het hier en nu. Geniet van de momenten die je NU beleeft, want het NU is het enige wat er is dus: ‘Pluk de Dag’!” zegt Doenja enthousiast

advertentie