Udo brengt Kerstmis naar je toe

Udo Kerst
© Universal Music

Met z’n stem weet hij heel wat harten te beroeren en gevoelige snaren te raken.  Zelfs de mooiste periode van het jaar klinkt helemaal anders nu Udo hem in z’n eigen, vaak intimistische stijl bezingt.

Udo en kerstmis. Het is geen nieuw gegeven.  De zanger trekt al enkele jaren met zijn kerstrepertoire door Vlaanderen.  Tijdens die kerstoptredens weet Udo iedereen in de juiste stemming te brengen door een perfecte mix van sfeervol gezongen kerstklassiekers, evergreens en eigen nummers.

Dit jaar schakelt Udo een versnelling hoger.  Net voor hij opnieuw de baan opgaat met zijn kerstrepertoire, ligt sinds vrijdag 23 november het album ‘Kerst’ in de winkels.  Het album bevat 12 kerstparels, gezongen door één van Vlaanderens mooiste stemmen.

Op ‘Kerst’ kiest Udo – net als tijdens zijn kerstconcerten – voor een gezonde mix aan eigen nummers en Nederlandstalig bewerkte kerstklassiekers.  Wie dacht dat ‘The Christmas Song’ in het Nederlands niet klinkt, moest beslist Udo’s ‘Het Kerstlied’ beluisteren.  Maar ook ‘Een Witte Kerstmis Dit Jaar’ (Rudolph The Red Nosed Raindeer), ‘Wit Kerstfees’ (White Christmas) en ‘Met Kerst Wil Ik Bij Jou Zijn (Driving Home For Christmas) zijn pareltjes op zowel tekstueel als op vocaal vlak: geen kleffe teksten boordevol kerstclichés en zo sfeervol gebracht dat een geslaagde aanloop naar de feestdagen niets meer nodig heeft dan het album van Udo.

Kerstmis’, het nieuwe album van Udo, is nu te downloaden via iTunes of verkrijgbaar als fysiek exemplaar bij je mediagigant.

advertentie