7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024
7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024

Baba Yega stelt film voor in Kinepolissen

© Tom Bergs

De mysterieuze dansformatie Baba Yega, dat vorig jaar Belgium’s Got Talent won, heeft na een eerdere dansvoorstelling nu ook hun eerste film klaar. De wezens van de planeet Babalta stellen die dit weekend voor in Kinepolis. Zondag vindt de première plaats in Antwerpen, maar zaterdag werd er al halt gehouden voor cast visits in Kortrijk, Gent, Leuven en Hasselt. Zelf waren we aanwezig in Kinepolis Leuven.

Als Baba Yega iets doet, dan mag je er vanop aan dat er behoorlijk wat showelementen aan verbonden zijn. Hier geen obligate praatjes vooraan in de zaal, maar wel een spectaculaire aankomst in de heuse Baba-bus. Nadat de mysterieuze rook was opgeklaard, stapten de Baba’s uit, knalde er muziek door de geluidsboxen die aan de bus bevestigd waren en gaven de vijf wezens een heuse dansvoorstelling. Ook in de zaal maakte Baba Yega met veel plezier de nodige tijd vrij om iedereen te voorzien van een nodige selfie, gewone foto of knuffel.

De film: praktisch

Vijf ruimtewezens (Baba Yega) komen met hun ruimteschip in de problemen en één van hen stort neer op Aarde.  Tijdens de zoektocht naar deze verloren Baba, raken de vier andere Baba’s betrokken in een strijd tegen de kwaadaardige Cordelia Zen.  Samen met haar helper Grieg ontvoert Cordelia “jeugdig gespuis”, alle kinderen die ook maar een beetje ondeugend zijn. De verloren Baba komt ondertussen in contact met Alima, een jong meisje dat recent doof geworden is, en haar broer Noah.  Ook zij krijgen het aan de stok met de geheime organisatie van Cordelia.

Baba Yega wist voor hun eerste film ook onder meer bekende acteurs Rik Verheye, Tom Audenaert, Barbara Sarafian, Joke Devynck, Stefaan Degand, Sam Louwyck en Ludo Hoogmartens.

Trailer

Foto’s

De foto’s van de cast visit in Leuven zijn natuurlijk zoals gewoonlijk te bekijken op onze onze Facebook-pagina.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today