14 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 maart 2023
14 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 maart 2023

Jan Smit: “ik ervaar alles nu intenser”

Het klinkt bijna vreemd om te zeggen, maar voor sommige mensen kwam corona wel degelijk op het juiste moment. Jan Smit is zo iemand. Hij kreeg te kampen met een burn-out en zag het even allemaal niet meer zitten. Door de lockdown en het stilvallen van de cultuursector kon hij in alle rust recupereren en tijd nemen voor zichzelf en zijn gezin.

De burn-out van Jan zorgde ook meteen voor een geschikt onderwerp voor een nieuwe single. ‘Hoofd Leeg, Hart Vrij’ gaat over de dingen loslaten, iets wat Jan de laatste jaren heeft leren doen.

“Het is niet makkelijk, maar wel verrijkend wanneer je in het leven ook bepaalde dingen kan loslaten en ervoor kan zorgen dat je hoofd leeg is en je hart vrij. Als je dat doorhebt, voel je en ervaar je nog intenser de mooie dingen in het leven”, zegt Jan in Primo.

Bekend zijn is voor Jan nog dagelijks een zoektocht. “Het is altijd een zoektocht om uit te vinden welk stuk nu echt is en welk stuk me aangeleerd en nep is. Dat is heel lastig.”

“Ik weet namelijk niet hoe het anders is. Ik kan niet beoordelen hoe ik me zou gedragen mocht ik niet aangestaard worden op straat of mocht ik overal mijn mening kunnen ventileren.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today