13 °C Antwerpen, BE
dinsdag 21 maart 2023
13 °C Antwerpen, BE
dinsdag 21 maart 2023

Margriet Hermans haalt uit naar VRT: “Ze foefelen”

Margriet Hermans haalt uit naar VRT: “Ze foefelen”

Foto: DPG Media

Margriet Hermans heeft in haar leven al verschillende carrièrepaden bewandeld. Ze begon ooit als zangeres, maar ging daarna door als presentatrice en stapte uiteindelijk in de politiek. Dat heeft haar professionele leven op tal van manieren beïnvloed. Ze vertelt er meer over in Nu, de weekendbijlage van Het Nieuwsblad.

Margriet kwam recent terug in de schijnwerpers te staan door haar deelname aan ‘Liefde voor Muziek’, een muziekprogramma op VTM. Ze kreeg veel lovende reacties over haar prestaties en werd door journalisten uitgevraagd over haar verleden.

“Mijn politieke zijsprong heeft er destijds voor gezorgd dat ik minder met muziek bezig was”, vertelt ze daar eerlijk over. “Toch heb ik door mijn politiek mandaat een verschil kunnen maken in het Vlaams radiolandschap. Wij ijverden met Open VLD voor meer Nederlandstalige muziek op de openbare omroep. Mét succes, want 30% van de nummers op Radio 2 moest voortaan Nederlandstalig zijn.”

“Maar de VRT zou de VRT niet zijn als ze daar niet mee foefelden. Van die 30% was de helft oudere muziek. De andere helft was zowel Nederlandse als Vlaamse muziek. Niet de grootste hulp voor de Vlaamse muziekscène, maar kom, het was een stap vooruit. De andere zenders doen helemaal niks, die kennen enkel Clouseau en Metejoor”, rondt ze af.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today