4 °C Antwerpen, BE
vrijdag 26 november 2021
4 °C Antwerpen, BE
vrijdag 26 november 2021

Miguel Wiels doet bekentenis: ‘Ik hoef nooit meer te werken’

Miguel Wiels en Niels Destadsbader
Foto: Tom Bergs

Een paar maanden geleden kondigde Miguel Wiels aan dat hij met K3 zou stoppen. Begrijpelijk, want van in het prille begin is hij betrokken bij het maken van de liedjes van K3. De componist en muzikant heeft elke muzieknoot duizenden keren proberen om te draaien, heeft heel wat combinaties geprobeerd en is er nu klaar mee.

Met 22 gouden albums en 40 nummer-1-hits op zijn palmares heeft Miguel Wiels veel geld verdiend. “Ik hoef nooit meer te werken”, lacht Miguel Wiels dit weekend in Het Belang Van Limburg. En toch blijft Miguel Wiels werken als nooit tevoren. Wat zou hij anders gaan doen? Thuis zitten wachten tot zijn geld op is? Daar is nog niemand gelukkig van geworden.
“Ik doe het omdat ik nooit iets anders gedaan heb. Ik kan geen privé-eiland kopen, maar ik heb wel een bepaalde levensstandaard die ik wil aanhouden. De belangrijkste reden om te blijven werken, is dat ik het graag zo”, gaat Miguel in de krant verder.

Het is niet omdat Miguel Wiels met K3 stopt, dat hij plots niet meer zal componeren. Nummers schrijven voor onder andere Niels Destadsbader en wie weet nog voor tal van anderen, het behoort tot de mogelijkheden. “Dankzij mijn afscheid van K3 heb ik tijd om een ander soort songs te schrijven”, glundert een gelukkige Miguel Wiels.

En wat ook mooi meegenomen is, dankzij de honderden nummers die Miguel Wiels geschreven heeft, komt er elk jaar wel een mooi bedrag aan auteursrechten binnen. En dat zal wellicht nog heel wat jaren aanhouden, want de liedjes van K3, Niels Destadsbader en vele anderen blijven nog wel even gespeeld worden. Het is Miguel Wiels trouwens gegund, weet dat hij hier keihard voor gewerkt heeft, vaak dag en nacht!

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today