4 °C Antwerpen, BE
woensdag 7 december 2022
4 °C Antwerpen, BE
woensdag 7 december 2022

Voormalig Familie-acteur teleurgesteld over scenaristen: “dat deden ze niet genoeg”

Voormalig Familie-acteur teleurgesteld over scenaristen: “dat deden ze niet genoeg”

Guillaume Devos
Foto: DPG Media

Guillaume Devos speelde een aantal jaren mee in ‘Familie’ als Pierrot. Hij was de zoon van Rita, gespeeld door Jacky Lafon. De twee hadden een ontzettend goeie band op de set en Guillaume koestert mooie herinneringen aan hun tijd samen in ‘Familie’.

“Mijn eerste scène herinner ik me heel goed. Pierrots moeder Rita lag dronken in de zetel en ik moest haar vragen: ‘Hey ma, hoe ist?’ Jacky en ik werken al lang niet meer samen, maar we hebben een band voor het leven. We noemen elkaar nog altijd tv-moeder en tv-zoon”, lacht Devos in Tv Familie.

Devos en Lafon hadden een fantastische klik op en naast de set en na de opnames konden ze nog uren praten over hoe ze een scène zouden spelen. Ze trokken er in de pauze vaak samen op uit om samen te lunchen en te praten over hun levens.

“In de moeilijke periodes hebben Jacky en ik elkaar vaak gesteund. Zeker wanneer het ging over onze angsten, verlangens en twijfels.”

‘Zatte Rita’ was een ontzettend populair personage, maar volgens Guillaume weten te weinig mensen waarom ze precies zo veel dronk. “Ze voelde zich het zwarte schaap van de familie. Iets wat ze naar mijn bescheiden mening breder en dieper hadden moeten uitwerken. Rita was vaak dronken, maar het was niet altijd duidelijk waarom.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today