Enthousiaste Christof Chapsis jongleert met muzikale stijlen tijdens verjaardagsconcert

Christof Chapsis
© Christof Desmedt

Christof Chapsis wordt op 19 februari – morgen dus – 27 jaar jong! Hoewel hij naar eigen zeggen een hekel heeft aan verjaren, stond hij zaterdagavond op het podium van CC De Warande in Liedekerke voor zijn eerste verjaardagsconcert met live band!

De afgelopen tijd is Christof Chapsis druk bezig geweest met de voorbereidingen van zijn verjaardagsconcert.  Optreden met live band is natuurlijk helemaal anders dan een bandoptreden en dus trok de zanger zich geregeld terug om te repeteren met de Michael Ophoff-band die hem zaterdagavond begeleidde tijdens het verjaardagsconcert in Liedekerke.

Christof Chapsis
© Christof Desmedt

Optreden met live band is jezelf als artiest een beetje bloot geven.  Als je daarbij durft experimenteren met muzikale stijlen, dan stel je jezelf helemaal kwetsbaar op.  Het strekt Christof zeker tot eer dat hij die uitdaging aangedurfd heeft.  Van ambiancenummers tot musical, van eigentijdse muziek tot nummers uit lang vervlogen tijden: Chapsis toverde werkelijk elk genre uit z’n hoge hoed om het aanwezige publiek naar de zin te maken.

Van musical naar Nederpop!

Christof Chapsis maakte gek genoeg niet als populaire zanger z’n debuut.  Hij komt uit het musicalmilieu.  Zo was hij te zien in de musical ’14-18′ van Studio 100.  Het was pas nadat hij auditie deed bij de jongensgroep 5th Avenue, dat hij het populaire genre inrolde.  Na het splitten van de groep, besloot hij het solo te wagen; met succes.

Christof Chapsis
© Christof Desmedt

Al gauw bracht hij een eerste album uit dat – conform het optreden dat hij zaterdagavond gaf – een staalkaart is van zijn muzikale kunnen.  En hoewel Christof bewezen heeft dat hij muzikaal zeer veelzijdig is, horen wij hem het liefst Nederlandstalige pop zingen.  Het is een genre dat ook geheel aansluit bij de artiest die hij is: jong, veelzijdig en vernieuwend!

Davy Gillis en Eveline Cannoot

Christof werd tijdens zijn verjaardagsconcert muzikaal bijgestaan door zijn eigen band maar kreeg ook versterking van collega’s Eveline Cannoot en Davy Gilles.  Eveline en Christof brachten samen ‘Something Stupid’ en Davy Gilles was naar eigen zeggen blij dat hij eens “alleen en zonder die andere twee clowns van De Romeo’s op het podium kon staan.

Christof Chapsis
© Christof Desmedt

Christof Chapsis hoeft wat ons betreft niet te wachten tot zijn volgende verjaardag om nog een keer met live band op het podium te staan.  Want als er één ding als een paal boven water staat is het wel dat de jongeman kan zingen en dat het beste doet mét eigen band!

advertentie