14 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024

Kato van The Starlings verwerkt drama: “Het heeft me onzekerder gemaakt”

Kato Callebaut
Foto: Fonny Gijsels

Het was even schrikken toen Kato Callebaut en Tom Dice bij ‘De Cooke en Verhulst-show’ kwamen vertellen dat ze een miskraam te verwerken hadden gekregen. Het koppel leek nog niet meteen voor kinderen te gaan en de zwangerschap van Kato kwam ook heel onverwacht, maar wel gewenst. Bij het uitkomen van hun nieuwe album ‘Seaside’ hoort ook een documentaire, en daarin delen ze hun verhaal rond de miskraam.

“Ik vond dat belangrijk om mee te nemen. 2021 was zo’n heftig jaar, waarin groot geluk en diep verdriet elkaar afwisselden. Kort na onze verloving is mijn moeder gestorven. Nadien zijn we stiekem getrouwd, daarna zijn we op huwelijksreis vertrokken en hebben we ons kindje verloren. Die tegenslag heeft er keihard ingehakt”, blikt Kato terug in Het Laatste Nieuws.

Zo’n miskraam is niet niks en een heel proces om te verwerken. “Het haalde mijn balans compleet overhoop. Het heeft me onzekerder en voorzichtiger gemaakt. Zo’n miskraam overkomt veel aanstaande ouders, zeker vroeg in de zwangerschap, maar dat maakt het verdriet niet minder. Mijn lichaam schreeuwde echt om mama te worden.”

Gelukkig had het koppel veel steun aan elkaar en hadden ze elkaar om hun grote verdriet te verwerken. Voor hen heeft veel praten goed geholpen.

“De opnames van ‘Seaside’ hielpen, net als de golven van de zee, het verdriet wegspoelen. Misschien weerklinkt ons verdriet nog een beetje in de sound, maar ons album is toch vooral helend en positief.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today