10 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024
10 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024

Margriet Hermans: “Mijn lijf is dat niet meer”

Het wordt een bijzondere verjaardag voor Margriet Hermans. Ze wordt niet alleen 70 jaar, ze staat die dag ook samen op het podium met haar dochter Celien.

De twee gaan van start met hun show ‘Kwestie van DNA’ en dat alleen al omdat de twee dames ontzettend hard op elkaar lijken. Vooral vroeger als ze allebei kind waren, merk je amper verschil.

“Ik heb al zeventig goede jaren gehad, laten we hopen dat het in die richting voortgaat. Vooral je gezondheid is belangrijk. Mijn geest is nog altijd ontembaar, maar mijn lijf niet meer. Je recupereert niet meer zo makkelijk”, zegt Margriet in Het Nieuwsblad.

Wanneer je 70 wordt, dan heb je een groot deel van je leven al achter de rug. Maar Margriet heeft het niet heel erg lastig met ouder worden.

“Toch fysiek. Ik was vinnig, ging mee fitnessen en fietsen. Nu voel ik dat mijn ­knieën wat stram worden. Dat ik wat schrik heb om te vallen. Als je een bepaalde leeftijd hebt, kan je je zodanig bezeren dat het ­bijna niet geneest. Daardoor word ik wat onzekerder in mijn stappen en trappen.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today