4 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
4 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Kom de laatste taart van Toni Coppers proeven

© Tom Bergs

Het gaat Toni Coppers de laatste jaren voor de wind. Zijn boeken belanden één voor één hoog in de top-10 van best verkopende boeken, hij is medebedenker van de stripreeks rond Fanny Kiekeboe en zijn televisieserie met Hilde De Baerdemaeker en Luk Wyns verkoopt als zoete broodjes in Duitsland, Polen en Amerika. Dit jaar is het exact 10 jaar geleden dat Coppers zijn reeks rond Liese Meerhout begon. Een ideale gelegenheid om een stukje taart te trakteren aan zijn fans.

Meteen met het tienjarig jubileum van zijn personnage Liese Meerhout, kwam ook het veertiende boek ‘De jongen in het graf’ op de markt. Sinds vorige zaterdag trekt auteur Toni Coppers daarom heel Vlaanderen door, gewapend met balpen en een overheerlijke uit de kluiten gewassen taart. Coppers stond achtereenvolgens in Sint-Truiden, Hasselt, Kampenhout, Leuven, Deinze, Gent en Schelle. Vandaag deed hij dan weer Wilrijk en Brugge aan. Wie toch nog graag wilt proeven van zijn boeken en bijhorend een stukje taart wilt verorberen, heeft nog één kans. Morgen zondag signeert Toni Coppers immers voor de laatste keer deze jublieumweek. Dan staat hij van 15 tot 17 uur in Standaard Boekhandel Oostende Vlaanderenstraat.

Veertiende boek

Toni Coppers bezorgde Liese Meerhout voor het eerst werk in het boek ‘Niets is ooit’ uit 2008. Vijf boeken lang mocht Meerhout de Brusselse kunstcriminaliteit gaan onderzoeken. Tot Coppers in 2013 een andere draai gaf aan zijn verhalen en haar overplaatste naar de dienst Moordzaken van de Antwerpse politie. Een wijziging die hem geen windeieren legde. Plots ging de bal erg snel aan het rollen en groeide zijn fanclub als een sneeuwbal aan. Met ‘De jongen in het graf’ is de auteur momenteel goed voor een backlist van veertien boeken, verkocht hij meer dan 100.000 exemplaren, werden een aantal boeken verfilmd in de vtm-reeks ‘Coppers’ en kan je zijn reeks vandaag de dag zien in Duitsland, Polen, de Verenigde Staten én zelfs tijdens de Dreamliner-vluchten van de Belgische touroperator TUI.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today